English
Ελληνικά
 
 

Κατάλογος ομιλητών

 

Χαιρετισμοί και ομιλίες

Χαιρετισμοί και εισηγήσεις στο Γ΄ Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

24-27 Ιουλίου 2014 στα Γιάννενα

Κατάλογος Ομιλητών

 


Βρόντου Ουρανία, Λέκτορας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Βιογραφικό σημείωμα

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF


Γιαλλουρίδης Χριστόδουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Ο Χριστόδουλος Κ.Γιαλλουρίδης είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και του Τομέα Πολιτιστικής Διαχείρισης  του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Από το 2006 ως και το 2010 υπήρξε μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το 2005 – 2011 διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.).

Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Τυβίγκης και του Freiburgh και του Bochum της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ειδικεύθηκε στους κλάδους της Κοινωνιολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου. Ειδικότερα εστίασε το επιστημονικό του ενδιαφέρον  στην Πολιτική Κοινωνιολογία, την θεωρίας της Σύγκρουσης και της Ειρήνης, την θεωρία Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και την επίλυση συγκρούσεων.

 

Γκωλέτσης Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Δρ Γιώργος Γκωλέτσης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Τμήμα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είτε ως εμπειρογνώμονας/μέλος της ομάδας έργου ή και ως Τεχνικός συντονιστής. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Διοίκησης στη Διυπουργική Επιτροπή ‘Ολυμπιάδα 2004’ και σύμβουλος στον Υπουργό Μεταφορών για έργα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ως αποτέλεσμα των ως άνω διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα συστήματα υποστήριξης απόφασης, την ανάλυση δεδομένων, τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, την πολυκριτήρια ανάλυση και την επιχειρηματικότητα. Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος της δράσης προώθησης επιχειρηματικότητας ‘Οδύσσειες Καινοτομίας’  και συμμετέχει σε επιτροπές και δράσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων.

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF


Δήμου Χρυσόστομος, Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

 

Ευταξά Βασιλική, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας


Ιωαννίδης Σταύρος, Καθηγητής του  Παντείου Πανεπιστημίου – Υπεύθυνος Έρευνας Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας ΙΟΒΕ

Ο Σταύρος Ιωαννίδης είναι Καθηγητής Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στη θεωρία της επιχείρησης, την επιχειρηματικότητα και τα οικονομικά της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Είναι συγγραφέας τριών μονογραφιών: The Market, Competition and Democracy: A Critique of Neo-Austrian Economics (Edward Elgar, 1992), Σύγχρονες Θεωρίες για την Φύση της Επιχείρησης: Ανάλυση και Κριτική (Παπαζήσης, 1995) και Επιχείρηση και Επιχειρηματικότητα (Παπαζήσης, 2001). Έχει επιμεληθεί δύο συλλογικούς τόμους: Evolution and Path Dependence in Economic Ideas: Past and Present (2001, σε συνεργασία με τον Pierre Garrouste) και European Collaboration in Research and Development: Business Strategy and Public Policy (2004, σε συνεργασία με τους Γιάννη Καλογήρου και Νίκο Βονόρτα). Είναι επίσης συγγραφέας πολλών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Από τον Απρίλιο του 2014 είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Innovathens, του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων.

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

 

Ιωάννου Στράτος, Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας & Υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου

Υπηρετώντας την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου (Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF)

 

Καχριμάνης Αλέξανδρος, Περιφερειάρχης Ηπείρου

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF


Κουρέτας Δημήτρης, Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας

Βιογραφικό σημείωμα

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

Κατεβάστε την ομιλία 2 σε μορφή PDF


Λουφάκης Κυριάκος, Πρόεδρος Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας

Ο Δρ Κυριάκος Λουφάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Είναι πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του ΑΠΘ το 1983, MS το 1985, PHD το 1986 από το RENSSELAER POLYTECHNIC INSTITUTE, Troy, Νέα Υόρκη  Η.Π.Α . Υπήρξε Ερευνητής στο Institute fur Makromolekurare Chemie Uni of Freiburg, Germany 1987-1988. Ήταν Συνέταιρος στη Δ. Λουφάκης & ΣΙΑ ΕΕ, 1989-1996. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ, 1996-σήμερα.

Έχει λάβει τις παρακάτω διακρίσεις:

  • Υποτροφία Fulbright 1983-1986 στην διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών.
  • Υποτροφία Alexander von Humboldt 1987-1988.
  • Επίσημος προσκεκλημένος για ένα μήνα το 1986 του East China Textile    University, Σαγκάη και Man Made Fiber Institute, Πεκίνο Κίνα για σειρά διαλέξεων.                 
  • Καταχωρημένος στο Who’s Who in the World και στο Who’s Who in Science and Engineering από την έκδοση του 1996 και μετέπειτα.

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

 

Λυγερός Νίκος, Στρατηγικός Σύμβουλος

Είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής  στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

 

Δρ Μήτση Γεωργία, Ιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Apptomics LLC, Greater Boston Area


Μίχαλος Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο Παναγιώτης Μίχαλος είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε Μαθηματικά, Οικονομικά (B.Sc.), Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο City University της Νέας Υόρκης (CUNY). Είναι μέλος του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον χρηματοοικονομικό τομέα και το μάρκετινγκ και εργάστηκε για μια δεκαετία στη Νέα Υόρκη για την JE Seagram & Sons Inc. Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία South Real Estate Α.Ε. Υπήρξε επίσης ιδρυτής της Soros Real Estate Partners και Διευθύνων Σύμβουλος της από το 2002 μέχρι το 2004. Το 1990 εργάστηκε ως Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών και νυν Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά. Το 2007 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στη δικτύωση και την επιρροή της Ελληνικής Επιχειρηματικής Κοινότητας. Ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Παναγιώτης Μίχαλος είναι υπεύθυνος για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας και για την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων.

Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Μέλος του Ευρώ-Μεσογειακού Παρατηρητηρίου, Μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και Επισκέπτης - Ομιλητής (guest lecturer) στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στην Ουάσιγκτον στο Μεταπτυχιακό τμήμα International Real Estate.


Δρ Νικολόπουλος Βασίλης, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Intelen Inc, Greater New York City Area

Ο Δρ. Μηχ Βασίλης Νικολόπουλος είναι ένας ενεργός νέος επιχειρηματίας, καινοτόμος και παθιασμένος με την τεχνολογία και την πρόβλεψη τεχνολογικών τάσεων. Είναι ο CEO και συνιδρυτής της Intelen, Inc με έδρα την Νέα Υόρκη, μία από τις πιο δυναμικές και αναδυόμενες ελληνικές startups στον τομέα των ευφυών ενεργειακών δικτύων και building energy analytics, η οποία έχει ολοκληρώσει 3 γύρους χρηματοδότησης από επενδυτές, ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι επί του παρόντος υπό υψηλή ανάπτυξη σε Ευρώπη και Αμερική. Η εταιρία του (Intelen) επεκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σε 3 Ευρωπαϊκές χώρες παράλληλα.  Έχει πολλές δημοσιεύσεις στους παραπάνω τομείς, ένα Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ένα provisional στις ΗΠΑ σε ειδικευμένα θέματα energy behavioral science καθώς και αρκετές παγκόσμιες διακρίσεις σε θέματα smart grids, building data analytics και cleantech entrepreneurship  Κατέχει Διδακτορικό (PhD) στον τομέα της διαχείρισης και συγχώνευσης  ενεργειακής γνώσης από το ΕΜΠ, καθώς και σε ειδικευμένα θέματα αλγοριθμικής επεξεργασίας της ενεργειακής πληροφορίας. Σπούδασε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στα Πανεπιστήμια Dundee, Imperial College, LSE, Cambridge και Ecole polytechnique.

 

Παργανάς Σταύρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου

 

Πιτούλης Θωμάς, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας

Κατεβάστε την ομιλιά σε μορφή PDF

Ρέτσας Γιάννης, Διευθυντής Υποστήριξης Ιδιωτικών Επενδύσεων - Διαμεσολαβητή του Επενδυτή, Ελληνικής Εταιρείας  Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece)

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Κάτοχος Πτυχίου Χημικού-Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Μ.Β.Α. από το Cardiff Business School, University of Wales ως υπότροφος του ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Από το 2000 εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ Α.Ε.), μετέπειτα Invest in Greece και πλέον Enterprise Greece, αρχικά σαν Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάλυσης και από το 2008 σαν Διευθυντής Υποστήριξης Επενδυτών με κύρια αρμοδιότητα θέματα υποστήριξης, αδειοδότησης επενδύσεων και επενδυτικών κινήτρων. Το 2013 δημιούργησε το «Διαμεσολαβητή του Επενδυτή» στο Enterprise Greece. Με παράλληλα καθήκοντα, από το 2012 είναι Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπ. Ανάπτυξης.

Ο κος. Ρέτσας ξεκίνησε την καριέρα του ως Χημικός-Μηχανικός στη ΜΟΤΟR OIL (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. (1990). Κατόπιν εργάστηκε στον όμιλο εταιριών GLOBE (1993-1995), αρχικά ως Operations Manager και έπειτα ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του κλάδου τροφίμων, ενώ τοποθετήθηκε και ως μέλος του Δ.Σ. μίας εκ των εταιρειών του Ομίλου. Η επόμενη θέση του ήταν στο τμήμα Marketing της εταιρίας Procter & Gamble Ελλάς ΑΕΒΕ (1995-1998) στα λευκαντικά και στα καθαριστικά επιφάνειας, πριν μεταπηδήσει στην εταιρία Bell Atlantic Information Services Ελλάς (1998-1999) σαν επικεφαλής του τμήματος Market Analysis and Control και του τμήματος Telemarketing με συνολικά περισσότερους από 30 υπαλλήλους. 

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

 

 

Σκαφιδάκη Αρετη, Α' Γραμματέας Ο.Ε.Υ., της Β8 Δ/νσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών

Η Αρετή Σκαφιδάκη είναι Γραμματέας ΟΕΥ Α΄στη Β8 Δ/νση Επιχ/κής Ανάπτυξης στο ΥΠΕΞ, έχει σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (2001), γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και διαθέτει 15ετη εμπειρία σε θέματα εξαγωγών, μάρκετινγκ και συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων. Έχει υπηρετήσει στη Μόνιμη Αντ/πεία της Ελλάδας στην Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, και στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Πεκίνου. Μέσω της δουλειάς της στο ΥΠΕΞ συνεχίζει ν' ασχολείται με θέματα Κίνας και άλλων ασιατικών αγορών καθώς και με θέματα επιχειρηματικής κουλτούρας.

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF


Δρ Στάρα Καλλιόπη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Δρ. Καλλιόπη Στάρα απασχολείται από το 2012 ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η πρόσφατη ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στη μελέτη των Ιερών Φυσικών Τόπων του Ζαγορίου και της Κόνιτσας.

Έχει ολοκληρώσει τις  πτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) με ειδίκευση στην Ψυχολογία (1992), τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας (Bangor, Wales) με ειδίκευση στην Οικολογία (Θεωρία και Μέθοδοι, 2001) και τη διδακτορική  της διατριβή στον Τομέα Λαογραφίας της Σχολής Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Π.Ι.. (2009).  Η τελευταία αφορούσε στα ιερά δάση και δασύλλια του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.

Είναι μέλος της ομάδας εργασίας για τις Πολιτισμικές και Πνευματικές Αξίες των Προστατευόμενων Περιοχών της IUCN (CSVPA), της δράσης COST για τα ευρωπαϊκά μη ξυλώδη δασικά προϊόντα (European non-wood forest products [NWFPs] network), της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Δ.Σ. για τη διαχείριση & λειτουργία του Σταθμού Έρευνας ΠΑΛΑΣΕ (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα επιστημονικά πεδία της Εθνο-οικολογίας, της Πολιτισμικής Οικολογίας και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF


Τζέλλος Παναγιώτης, Ιδρυτής conferience.com

Ο Τζέλλος Παναγιώτης είναι κατά σειρά entrepreneur. Είναι ο ιδρυτής της διαδραστικής πλατφόρμας συνεδρίων Conferience.com, του SpeakerZen.me (καθοδηγώντας μία ομάδα φοιτητών που είχε δημιουργήσει στα πλαίσια της πρακτικής τους με αποτέλεσμα να λάβουν το πρώτο βραβείο Google Launchpad τον Οκτώβριο του 2013), ιδρυτής της Financial-Academy.gr, της Business-Analytics.gr του JobHunterNetwork.com, της Inventive και του Derivatives.gr, μιας ιστοσελίδας αφιερωμένης στα χρηματοοικονομικά παράγωγα, συλλαμβάνοντας την ιδέα αυτή το 1999 με την κυκλοφορία των πρώτων χρηματοοικονομικών παραγώγων στην ελληνική αγορά. Ο Παναγιώτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά από το Saint Joseph’s University της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην Φιλαδέλφεια ως αναλυτής στην Capital Analysts Incorporated και συνέχισε την πορεία του σε χρηματιστηριακά γραφεία στη Φρανκφούρτη και Αθήνα. Ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες το 1999. Είναι επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην δημιουργία επιχειρήσεων από το μηδέν (startups from Scratch) προσφέροντας συμβουλές στην διοίκηση, στο μάρκετινγκ και στην ανάπτυξη/χρηματοδότησή τους.

Με αποδεδειγμένη 15ετή επιτυχημένη πορεία στις start up επιχειρήσεις, βοηθάει και συμβάλλει με πάθος στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος των νεοφυών εταιρειών.  Ειδίκευσή του είναι η δημιουργία Start-Up επιχειρήσεων από το μηδέν (Garage Business Model), ίδρυση, καθοδήγηση και συμβουλευτική των νέων επιχειρηματικών ομάδων, ανάπτυξη και Ανάλυση Στρατηγικής, η εύρεση και άντληση κεφαλαίων εκκίνησης.

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

 

Σκεντέρη-Φουρνιάδη Δέσποινα, Συντάκτης του Mediterranean Quarterly Journal

Η Δέσποινα Σκεντέρη Φουρνιάδη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Αμερικανικού Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» και σπούδασε με υποτροφία στην Αμερική βιολογία. Εργάστηκε στη «Φωνή της Αμερικής» και εκεί ανακάλυψε την αγάπη της για την δημοσιογραφία. Για αρκετά χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του ραδιοφώνου στην Αμερική με δικό της πρόγραμμα στην περιοχή της Ουάσιγκτων. Αρθρογραφούσε για τον ελληνικό τύπο μεταξύ των οποίων η Μακεδονία και ο Ελληνικός Βορράς, καθώς και στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης.
 
Από το 1990 ως το 1996 εργάστηκε για τον ΑΝΤΕΝΝΑ και είχε την επιμέλεια και παραγωγή συνεντεύξεων, για την τηλεόραση, για αντιπροσώπους κρατών καθώς και για αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτων. Το 1990 είναι το έτος έναρξης της συνεργασία της με τον Καθηγητή Νικόλαο Σταύρου για τον οποίο θα δώσει ομιλία σε αυτό το συνέδριο, ως συντάκτης του Mediterranean Quarterly Journal μέχρι τον θάνατό του. Η έκδοση της επετηρίδας συνεχίζεται και η Δ. Σκεντέρη Φουρνιάδη εξακολουθεί την συνεργασία της. Είναι επίσης συν- ιδιοκτήτρια μία οικογενειακή επιχείρηση, στην καρδιά της Ουάσιγκτων. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δώσει ομιλίες/παρουσιάσεις στην αγγλική, στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτων με θέμα "Η Μικρασιατική μας Κληρονομιά", βασισμένες σε έρευνα. 
 

Χαδουμέλης Ασημάκης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τεχνολογικών Πάρκων Ελλάδας, Δ/ντης Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου

Ο Ασημάκης Χαδουμέλλης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του ALBA.

Έχει εργασθεί σαν Υπεύθυνος Έργων στην ΤΑΛΩΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ  με αντικείμενο το σχεδιασμό, επίβλεψη και Διοίκηση σύνθετων κτιριακών έργων και έργων υποδομής μεγάλης εμβέλειας, και σαν σύμβουλος επιχειρήσεων στην REMACO AE με αντικείμενο το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Από τον Οκτώβριο του 1998 είναι Διευθυντής στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τομείς ευθύνης τη καθημερινή λειτουργία του Πάρκου, την υποστήριξη των εγκατεστημένων εντός του Τ.Π.Π.Λ. ερευνητικών εργαστηρίων και επιχειρήσεων καθώς και το συντονισμό ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα. 

Κατεβάστε την ομιλία σε μορφή PDF

 

επιστροφή