English
Ελληνικά
 
 

Συναντήσεις του Προέδρου του ΠΣΗΕ στην Αθήνα

Δελτίο Τύπου

-

 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

 


Συναντήσεις του Προέδρου του ΠΣΗΕ στην Αθήνα

 

Ολιγοήμερο ταξίδι αστραπής στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία συναντήσεων μεταξύ άλλων από το χώρο των Νεομφυών Επιχειρήσεων (MIT), με το Ελληνό-Αμερικάνικο Επιμελητήριο, τον ομογενή Γερουσιαστή από το Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο κος Δήμου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο Τύπου κο Καλυβιώτη, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κο Πουλάκη, όπου συζητήθηκε το θέμα της Ψήφου των Αποδήμων, πάγιο αίτημα του ΠΣΗΕ. Ο κος Πουλάκης ενημέρωσε ότι η αρμόδια επιτροπή τελείωσε την εργασία της και κατατίθεται την Μεγάλη Δευτέρα στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικό πόρισμα, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους απόδημους του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών οι εκπρόσωποι του ΠΣΗΕ, είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κο Τέρενς Κουίκ. Τα δύο θέματα τα οποία τέθηκαν από τον κο Δήμου είχαν να κάνουν με τα περιουσιακά των Βόρειο-Ηπειρωτών και την μετεξέλιξη του Σ.Α.Ε.. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για πρόσφατη δημοσίευση νέας Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή προηγούμενης Απόφασης περί χαρακτηρισμού παραθαλάσσιων περιοχών γύρω από την Χειμάρρα ως κρατικών, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εγγραφή των ιδιωτικών περιουσιών.

Όσον αφορά το Σ.Α.Ε. ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Κουίκ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως τέλος Μαΐου με κύρια χαρακτηριστικά την αυτοοργάνωση και αυτοχρηματοδότηση. Επίσης τόνισε την ανάγκη της καταγραφής φυσικών προσώπων και την προώθηση του φιλελληνισμού. Προς αυτό ενημέρωσε και για την καμπάνια από κοινού καμπάνια «Φέρε μαζί έναν φίλο Γείτονα» των Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Δημητρίου

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Δημητρίου

Δελτίο Τύπου

-

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE


Ν.Υόρκη,  25.03.2019

 

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Δημητρίου

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικών (ΠΣΗΕ) χαιρετίζει την υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης, του Αντιπροέδρου μας Ελευθέριου Ν. Δημητρίου.

Η πίστη στις αξίες και τα ιδανικά της Πατρίδας και η πολύχρονη προσφορά στον Απόδημο Ελληνισμό από θέσεις ευθύνης που τίμησε με το ήθος του και την αγωνιστικότητά του,  χαρακτηρίζουν τη διαδρομή του αδερφού μας  Λευτέρη Δημητρίου.

Αξίζει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μεταφέρει δυνατά και καθαρά τη φωνή μας.

  Καλούμε τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο να στηρίξουν τον αγώνα του Λευτέρη Δημητρίου  και με τη δική τους  εμπιστοσύνη να πετύχουμε μια σπουδαία Νίκη για όλους τους Απόδημους Ηπειρώτες, για όλους τους Απόδημους Έλληνες. 

ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟΣ :ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ενωμένοι, μπορούμε!

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

Κοντά στους Ηπειρώτες της Αμερικής βρέθηκε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εξωτερικού

Κοντά στους Ηπειρώτες της Αμερικής βρέθηκε  ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου  Εξωτερικού

Δελτίο Τύπου

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

 

 

Ν.Υόρκη,  25.02.2019

 

Κοντά στους Ηπειρώτες της Αμερικής βρέθηκε

ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου  Εξωτερικού

 

Στο 40ο  Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής βρέθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ.  Χρυσόστομος Δήμου.  Το Συνέδριο έγινε  στο Κλιαργουότερ (Clearwater Beach )της Φλόριδας , από 21 μέχρι 24 Φεβρουαρίου.

Το Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ομογένειας, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και έκλεισε με το επίσημο δείπνο στο οποίο συμμετείχαν άνω των 480 ατόμων και πλήθος προσωπικοτήτων.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν πρόεδρος  της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής επανεξελέγη ο συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης. Αντιπρόεδρος ο κ. Τζον Κατσιμπάδης, γενική γραμματέας η κ. Αλέκα  Καλουδέλη, ταμίας η κ. ΄Ολγα Φώτη και γραμματέας η κ. Νίκη Πάλλα. Μέλη εξελέγησαν  οι κ.κ.  Εύα Καντλή, Κώστας Τσιουρής, Χαράλαμπος Μέλος,  Αννα Νώτη, Γιώργος Νάνης  και Στέισι Κουμπή. Αναπληρωματικά μέλη η κ. Χρυσούλα Ζηκοπούλου και ο κ. Μενέλαος Σωτήρης.

 Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ παρακολούθησε μαζί με το νέο ΔΣ την λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Κλιαργουότερ.

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

Ξανά διάκριση για τον ομογενή Κρις Δήμου

Ξανά διάκριση για τον ομογενή  Κρις  Δήμου

Δελτίο Τύπου

 

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE


Κολωνία- Κονέκτικατ, 30.01.2019Ξανά διάκριση για τον ομογενή  Κρις  Δήμου

 

Στην ROTO Βόρειας Αμερικής, της οποίας ηγείται ο ομογενής Κρις Δήμου (Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού) απενεμήθη ξανά το βραβείο «Global Customer Value Award». Το βραβείο απενεμήθη από τo Διεθνή Όμιλο ROTO και τον πρόεδρό του, αυτό το μήνα (Ιανουάριος 2019) στη Λισαβόνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ηγετικών στελεχών. Το βραβείο αυτό απονέμεται μετά από ανάλυση της μακροχρόνιας απόδοσης των αγορών παγκοσμίως από ανεξάρτητο ινστιτούτο αξιολόγησης.

Κρις Δήμου, ο οποίος έχει βραβευθεί επανειλημμένως από τον όμιλο την τελευταία δεκαετία, είναι ο Πρόεδρος στις περιφέρειες Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.     Είναι πτυχιούχος Διοίκησης & Πολιτικών Επιστημών, με Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Ευρωπαϊκή Οικονομία (MA) και Επιχειρησιακή Έρευνα (PgD). Κατέχει επίσης Διπλώματα Ηγεσίας μεταξύ άλλων από το Harvard, MIT, Wharton, Columbia, Yale και Berkeley.

Ο Όμιλος Roto, είναι παγκοσμίως κορυφαίος όμιλος στο χώρο της παραγωγής και διάθεσης μηχανισμών κουφωμάτων - έχει 5500 εργαζόμενους, 50 θυγατρικές εταιρείες και 21 εργοστάσια ανά τον κόσμο.

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

Επιτέλους να δοθεί ψήφος στους Ομογενείς -΄Ενα πάγειο αίτημα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Δελτίο Τύπου

 

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

 

Κολωνία- Κονέκτικατ, 30.11.2018

 

Επιτέλους να δοθεί ψήφος στους Ομογενείς

-΄Ενα πάγειο αίτημα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού-

 

 

        Το ψήφισμα του Δ.Σ. κοινοποίησε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού κ. Κώστα Πουλάκη, το ΠΣΗΕ,  με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να δοθεί ψήφος  στους Ομογενείς.

 

        «Η ψήφος στους Ομογενείς ήταν και είναι ένα πάγειο αίτημα των Αποδήμων εδώ και δεκαετίες», τονίζεται στο ψήφισμα, «Δυστυχώς παραμένει ακόμη και σήμερα απραγματοποίητο όνειρο».

        Είναι απαράδεκτο άλλοι μετανάστες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής και εργασίας των και οι ΄Ελληνες που έχουν  μια άλλη Ελλάδα στο εξωτερικό να μην μπορούν να ψηφίζουν.

        Ακόμη ζητούν, για άλλη μια φορά, από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να επισπεύσουν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για να προλάβουν οι Ομογενείς να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

 

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του Ηλία Μπέτζιου

Δελτίο Τύπου

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

 

Νέα Υόρκη 21.11.2018

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

συμμετέχει στο πένθος γι α την απώλεια του Ηλία Μπέτζιου

 

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 91 ετών, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αμερικής, Ηλίας Μπέτζιος.

 

Ο πρόεδρος Χρυσόστομος Δήμου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του ένθερμου αυτού Ηπειρώτη και Έλληνα συμπατριώτη μας, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των οραματιστών της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής που υπηρέτησε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποθανόντος.

 

Γραφείο Τύπου Π.Σ.Η.Ε.

 

First Previous  Εμφάνισε 1 από 24 σελίδες   Next Last
επιστροφή