English
Ελληνικά
 
 

Ιωάννινα, 25.7.21 - Ολοκληρώθηκε το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24-25/7/21.

Ιωάννινα, 25.7.21 -  Ολοκληρώθηκε το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24-25/7/21.

Ολοκληρώθηκε το 5ο Τακτικό Συνέδριο

του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

 

 

Ιωάννινα, 25.7.21 -  Ολοκληρώθηκε το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24-25/7/21.

Το Συνέδριο έλαβε την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο του ΠΣΗΕ κ. Δήμου, χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό κ. Βλάσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης και ο Πρόεδρος ΠΕΔ κ. Ντακαλέτσης.

Την έναρξη της ενότητας των ομιλιών πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δήμας, ο οποίος αναφερόμενος και στις Ηπειρωτικές του ρίζες, ανέπτυξε και παρουσίασε την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την στήριξη της καινοτομίας στην Ελλάδα. Παρουσίασε την εμβληματική δράση Elevate Greece για την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και επισήμανε το χαμηλό ποσοστό startups στην Ήπειρο και στάθηκε στην ανάγκη να συντονιστούν οι προσπάθειες για να αντιστραφεί η τάση.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με συμμετέχοντες τους κ. Deutscher, Γενικό Διευθυντή της TeamViewer Greece, κ. Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλο της Natech, κ. Κούτλα, Διευθύνων Σύμβουλο της Akros Food Limited και με συντονιστή τον Δρ Γερογιάννη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην προσπάθεια να καταστεί πόλος έλξης για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Όλοι οι συμμετέχοντες εξήραν το υψηλό ποσοστό καταρτισμένου προσωπικού και επισήμαναν ότι η αναβάθμιση των υποδομών, για παράδειγμα περισσότερες απευθείας πτήσεις από τα Γιάννενα σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, θα βελτιώσει κατά πολύ την προσπάθεια ανάδειξης των Ιωαννίνων σε ψηφιακό κέντρο καινοτομίας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική συζήτηση που ανέδειξε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου στην στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Γκωλέτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα τόσο για την νεοφυή επιχειρηματικότητα όσο και για την διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας. Από την πλευρά του ο κ. Νίκου, Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανέδειξε την τεχνολογική διάσταση της προσφοράς του Πανεπιστημίου και την υψηλού επιπέδου ερευνητική δυνατότητα και ετοιμότητα του Πανεπιστημίου να συνεργαστεί με την τοπική βιομηχανία για να συν-δημιουργήσει προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Το πρώτο μέρος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Ηλιάδη, Διευθυντή Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων - Enterprise Greece, ο οποίος σκιαγράφησε την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, και στάθηκε και στις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Ενώ κάλεσε, τους απόδημους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να εκμεταλλευτούν το νέο καθεστώς, που μεταξύ άλλων μειώνει και την γραφειοκρατία.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρία στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα γλωσσομάθειας και σύνδεσης της απόδημης νεολαίας με την Ήπειρο. Ομιλητές ο κ. Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας καθώς και ο κ. Αλμπάνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, παρουσιάστηκαν δύο καλές πρακτικές ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα γλωσσομάθειας κατά το παρελθόν και επισήμαναν το πόσο καλές εντυπώσεις αποκόμισαν από την συμμετοχή τους και πόσο τους βοήθησε να κρατήσουν τους δεσμούς τους με την περιοχή.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την Βράβευση προσωπικοτήτων που διακρίνονται για το έργο τους σε διάφορους τομείς. Βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας για την προσφορά του στην πολιτική. Κατά την παραλαβή του βραβείου έδωσε τα εύσημα στο ΠΣΗΕ για την πετυχημένη και επίκαιρη θεματολογία του Συνεδρίου. Ο κ. Γείτονας, Ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην παιδεία, εξέφρασε την θλίψη του για την απόφαση να κλείσει η Σχολή Βελλάς, στην οποία μαθήτευσε και ο ίδιος. Ακολούθησε η βράβευση των Ιδρυτών της Βιομηχανίας ΒΙΚΟΣ, στον τομέα της επιχειρηματικότητας και του πατέρα Αντωνίου, Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου για την κοινωνική του προσφορά.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν αποκλειστικά με την συμμετοχή των Συνέδρων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος κ. Δήμου έκανε τον απολογισμό των πλούσιων δράσεων του Δ.Σ. και ακολούθησαν τα ψηφίσματα σχετικά με:

  • το Βόρειο - Ηπειρωτικό,
  • την Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία,
  • την συνέχιση του Προγράμματος Γλωσσομάθειας για τους απόδημους Ηπειρώτες,
  • την συμπαράσταση των απόδημων Ηπειρωτών για την Ιερά Μονή Βελλάς,
  • Το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης.

Οι Σύνεδροι, απ’ όλο τον κόσμο ομόφωνα ενέκριναν τα ψηφίσματα.

Όλες οι εργασίες διεξήχθησαν σε κλίμα ενθουσιασμού και ενότητας.

Των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου προήδρευσε ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δημητρίου.

Στις 24 & 25 Ιουλίου το 5ο Τακτικό Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Στις 24 & 25 Ιουλίου  το 5ο Τακτικό Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

«Στις 24 & 25 Ιουλίου

το 5ο Τακτικό Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού»

 

Ιωάννινα, 21.7.21 -  Το Σάββατο 24 Ιουλίου ξεκινάει το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού, το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά, μέσω της εφαρμογής Zoom.

Το Συνέδριο έχει λάβει την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλα Κωνσταντίνο, και διεξάγεται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ομιλητές όπως ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Philipp Deutscher, Γενικός Διευθυντής της TeamViewer Greece, κ. Αθανάσιος Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech, ο κ. Τάσος Κούτλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Akros Food Limited, οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Γκωλέτσης και κ. Χριστόφορος Νίκου, ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, Διευθυντής Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων, Enterprise Greece, ο κ. Μήνας Πασχόπουλος, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα τοποθετηθούν σε θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την βράβευση προσωπικοτήτων που διακρίνονται για το έργο τους στην πολιτική, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική τους προσφορά.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικύ καλεί όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στις ανοιχτές προς το κοινό εργασίες του Συνεδρίου, στις 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 15.00 - 18.30.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και τις συζητήσεις κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://zoom.us/j/98426082347

Την Κυριακή 25 Ιουλίου οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχίσουν αποκλειστικά με την συμμετοχή των μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού.

«5ο Τακτικό Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού»

«5ο Τακτικό Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού»

Για πέμπτη φορά διοργανώνεται το Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού. Οι Ηπειρώτες Ομογενείς των 5 Ηπείρων - από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία - θα συμμετέχουν στο καθιερωμένο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Συνέδριο, το οποίο έχει λάβει την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλα Κωνσταντίνο, θα διεξαχθεί στις 24 & 25 Ιουλίου 2021, με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι αφενός η διατήρηση των δεσμών μεταξύ των αποδήμων Ηπειρωτών με τον τόπο τους, αφετέρου η ανάδειξη της δυναμικής και προοπτικής της Ηπείρου σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν σημαίνοντα πρόσωπα.

Η ατζέντα συμπεριλαμβάνει ομιλητές του επιχειρηματικού, επιστημονικού και πολιτικού γίγνεσθαι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας θα τοποθετηθεί σχετικά με την νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσα από την πρωτοβουλία Elevate Greece.

Στην ενότητα για την Ήπειρο της ψηφιακής εποχής θα τοποθετηθούν οι κ. Philipp Deutscher, Γενικός Διευθυντής της TeamViewer Greece, κ. Αθανάσιος Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech και ο κ. Τάσος Κούτλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Akros Food Limited.

Για τον ρόλο του Πανεπιστημίου στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, θα μιλήσουν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Γκωλέτσης και κ. Χριστόφορος Νίκου.

Ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, Διευθυντής Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων, Enterprise Greece, θα μιλήσει για την ελληνική επενδυτική πρόταση κάνοντας αναφορά στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης, θα συζητηθεί το πρόγραμμα γλωσσομάθειας των αποδήμων Ηπειρωτών.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την βράβευση προσωπικοτήτων που διακρίνονται για το έργο τους στην πολιτική, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική τους προσφορά.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καλεί όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στις ανοιχτές προς το κοινό εργασίες του Συνεδρίου, στις 24 Ιουλίου 2021, δηλώνοντας την συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα http://www.world-epirotes.org/

Την Κυριακή 25 Ιουλίου οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχίσουν αποκλειστικά με την συμμετοχή των μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού.

 


 

Συναντήσεις του Προέδρου του ΠΣΗΕ στην Αθήνα

Δελτίο Τύπου

-

 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

 


Συναντήσεις του Προέδρου του ΠΣΗΕ στην Αθήνα

 

Ολιγοήμερο ταξίδι αστραπής στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία συναντήσεων μεταξύ άλλων από το χώρο των Νεομφυών Επιχειρήσεων (MIT), με το Ελληνό-Αμερικάνικο Επιμελητήριο, τον ομογενή Γερουσιαστή από το Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο κος Δήμου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο Τύπου κο Καλυβιώτη, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κο Πουλάκη, όπου συζητήθηκε το θέμα της Ψήφου των Αποδήμων, πάγιο αίτημα του ΠΣΗΕ. Ο κος Πουλάκης ενημέρωσε ότι η αρμόδια επιτροπή τελείωσε την εργασία της και κατατίθεται την Μεγάλη Δευτέρα στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικό πόρισμα, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους απόδημους του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών οι εκπρόσωποι του ΠΣΗΕ, είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κο Τέρενς Κουίκ. Τα δύο θέματα τα οποία τέθηκαν από τον κο Δήμου είχαν να κάνουν με τα περιουσιακά των Βόρειο-Ηπειρωτών και την μετεξέλιξη του Σ.Α.Ε.. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για πρόσφατη δημοσίευση νέας Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή προηγούμενης Απόφασης περί χαρακτηρισμού παραθαλάσσιων περιοχών γύρω από την Χειμάρρα ως κρατικών, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εγγραφή των ιδιωτικών περιουσιών.

Όσον αφορά το Σ.Α.Ε. ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Κουίκ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως τέλος Μαΐου με κύρια χαρακτηριστικά την αυτοοργάνωση και αυτοχρηματοδότηση. Επίσης τόνισε την ανάγκη της καταγραφής φυσικών προσώπων και την προώθηση του φιλελληνισμού. Προς αυτό ενημέρωσε και για την καμπάνια από κοινού καμπάνια «Φέρε μαζί έναν φίλο Γείτονα» των Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Δημητρίου

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Δημητρίου

Δελτίο Τύπου

-

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE


Ν.Υόρκη,  25.03.2019

 

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Δημητρίου

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικών (ΠΣΗΕ) χαιρετίζει την υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης, του Αντιπροέδρου μας Ελευθέριου Ν. Δημητρίου.

Η πίστη στις αξίες και τα ιδανικά της Πατρίδας και η πολύχρονη προσφορά στον Απόδημο Ελληνισμό από θέσεις ευθύνης που τίμησε με το ήθος του και την αγωνιστικότητά του,  χαρακτηρίζουν τη διαδρομή του αδερφού μας  Λευτέρη Δημητρίου.

Αξίζει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μεταφέρει δυνατά και καθαρά τη φωνή μας.

  Καλούμε τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο να στηρίξουν τον αγώνα του Λευτέρη Δημητρίου  και με τη δική τους  εμπιστοσύνη να πετύχουμε μια σπουδαία Νίκη για όλους τους Απόδημους Ηπειρώτες, για όλους τους Απόδημους Έλληνες. 

ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟΣ :ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ενωμένοι, μπορούμε!

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

Κοντά στους Ηπειρώτες της Αμερικής βρέθηκε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εξωτερικού

Κοντά στους Ηπειρώτες της Αμερικής βρέθηκε  ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου  Εξωτερικού

Δελτίο Τύπου

 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

 

 

Ν.Υόρκη,  25.02.2019

 

Κοντά στους Ηπειρώτες της Αμερικής βρέθηκε

ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου  Εξωτερικού

 

Στο 40ο  Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής βρέθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ.  Χρυσόστομος Δήμου.  Το Συνέδριο έγινε  στο Κλιαργουότερ (Clearwater Beach )της Φλόριδας , από 21 μέχρι 24 Φεβρουαρίου.

Το Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ομογένειας, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και έκλεισε με το επίσημο δείπνο στο οποίο συμμετείχαν άνω των 480 ατόμων και πλήθος προσωπικοτήτων.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν πρόεδρος  της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής επανεξελέγη ο συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης. Αντιπρόεδρος ο κ. Τζον Κατσιμπάδης, γενική γραμματέας η κ. Αλέκα  Καλουδέλη, ταμίας η κ. ΄Ολγα Φώτη και γραμματέας η κ. Νίκη Πάλλα. Μέλη εξελέγησαν  οι κ.κ.  Εύα Καντλή, Κώστας Τσιουρής, Χαράλαμπος Μέλος,  Αννα Νώτη, Γιώργος Νάνης  και Στέισι Κουμπή. Αναπληρωματικά μέλη η κ. Χρυσούλα Ζηκοπούλου και ο κ. Μενέλαος Σωτήρης.

 Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ παρακολούθησε μαζί με το νέο ΔΣ την λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Κλιαργουότερ.

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

First Previous  Εμφάνισε 1 από 24 σελίδες   Next Last
επιστροφή