English
Ελληνικά
 
 

Ευχές για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ έστειλαν μέσω της εκπομπής «Εν Χορώ» μέλη των Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. 01/01/2015

Ευχές για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ έστειλαν μέσω της εκπομπής «Εν Χορώ» μέλη των Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Δελτίο Τύπου

Ιωάννινα - Κολωνία, Γενάρης 2015

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  - PRESS OFFICE

Ευχές για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ έστειλαν μέσω της εκπομπής «Εν Χορώ»

μέλη των Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.  

    

Συνεντεύξεις και ευχές  για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2015 έστειλαν  τηλεφωνικά  στο  «ένθετο» της εκπομπής «Εν Χορώ», που μεταδόθηκε παράλληλα μ ε την έλευση του νέου έτους (31.12.2014),    ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ευρώπης Σπύρος Κωσταδήμας, ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καϊρου  Γιώργος  Καλλίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου Γιάννης Παπαδόπουλος,   ο Νίκος Σταμάτης της ελληνικής Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου, ο Μανώλης  Νάκος της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Στουτγάρδης και η Δήμητρα Πέτσα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φραγκφούρτης.  Ακόμη  συνέντευξη έδωσε και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας ( που μεταδόθηκε μόνο στο διαδίκτυο λόγω προεκλογικής περιόδου) καθώς  και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Οικονόμου. ΄Ολοι  εξήραν ιδιαίτερα τη διαχρονική αξία της εκπομπής «Εν Χορώ» η οποία έκλεισε  τα 15 χρόνια τηλεοπτικής παραγωγής της, και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους δημιουργούς της εκπομπής , Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα. Η παραπάνω   βραβευμένη παραγωγή, που είναι η παλαιότερη στον τομέα του πολιτισμού στην Ήπειρο  με τις 190 εκπομπές με τουλάχιστον 300 ώρες προβολής και σχεδόν 1000 ώρες καταγεγραμμένων πλάνων και συνεντεύξεων, συνοδευόμενες από πλούσιο αρχειακό υλικό, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες βάσεις οπτικοακουστικών δεδομένων όσων αφορά ιδιαίτερα στην ηπειρώτικη πολιτιστική κληρονομία. 

Η πρωτοχρονιάτικη εκπομπή, που μεταδόθηκε άλλες δύο φορές, απετέλεσε ουσιαστικά μια εξωτερική υπερπαραγωγή αφού η διάρκειά της ήταν σχεδόν 5 ώρες ενώ συμμετείχαν 10 ορχήστρες, 31 παραδοσιακοί μουσικοί όλων των ηλικιών και 50 χορευτές, στο όμορφο κέντρο «Λιθαρίτσια» των Ιωαννίνων.

Φιλοξενούμενοι ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ηπείρου Κώστας Σιαράβας, οι Δήμαρχοι Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο εκδότης του περιοδικού «ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ» Γιώργος Βασιλείου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων Πάνος Γκίζας και ο π. πρόεδρος Συνδέσμου Ζαγορισίων Ιωαννίνων και σημαντική προσωπικότητα στο χώρο του ηπειρώτικου Λαϊκού Πολιτισμού Πολύβιος Καρράς, οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά και παρότρυναν τους «οικοδεσπότες» να συνεχίσουν την εκπομπή για πολλά χρόνια ακόμη με το ίδιο πάθος και γνώμονα την ποιότητα που είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Επίσης μεταδόθηκαν οι ευχές του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν ήταν:

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Βαγγελιώ Χριστιά, Γιώργος Κούρτης, Κώστας  Γεροδήμος, Νίκος Δάσκαλος, Γιώργος Πατσούρας, Κώστας Παϊλας, Βαγγέλης Νούσης, Δημήτρης Ευαγγέλου, Γιάννης Παππάς, Σοφία Ζώη.

ΚΛΑΡΙΝΟ:  Λευτέρης  Σαρρέας, Κώστας  Βέρδης, Μιχάλης  Μπραχόπουλος,  Γιώργος  Γιαννακός, Κώστας  Κάκκος, Βαλάντης  Βρακάς. ΝΤΕΦΙ: Πέτρος Παπαγεωργίου, Σπύρος Αλεύρωντας, Βαγγέλης  Βέρδης, Αντώνης  Τζιάσιος. ΤΟΥΜΠΕΛΕΚΙ: Διαμαντής Παπαναστασίου. ΒΙΟΛΙ: Φώτης Καραμπάς, Θανάσης  Πρεμέτης, Γιάννης  Νίνης,  Δημήτρης  Μπόγδος, Σωτήρης  Κατσούρας. ΛΑΟΥΤΟ: Βασίλης Τσίκας, Τάσος Πρεμέτης, Μιχάλης  Βέρδης, Πολυχρόνης  Καραγιάννης, Χρήστος  Καραβίδης.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Εν Χορώ» μεταδίδεται από τον σταθμό «Ήπειρος TV1» στη Δυτική Ελλάδα μέσω  Digea (δίαυλος 54), στον κόσμο δορυφορικά μέσω της πλατφόρμας του OTETV (εκπέμπει από τον Δορυφόρο Eutelsat 9A) και διαδικτυακά ζωντανά από το www.epirustv1.gr.

                Ο ιστότοπος της εκπομπής είναι στο www.enxoro.gr και βίντεο των 15 ετών στο www.youtube.com/enxoro.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου της εκπομπής «Εν Χορώ» και ευχαριστούμε τον κ. Ηλία Γκαρτζονίκα για την ευγενή παραχώρηση των σχετικών κειμένων και της φωτογραφίας.

 

Σπύρος Κωσταδήμας

Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

back